ΣΩΤΗΡΙΟΣ Φ. ΔΡΟΚΑΛΟΣ

Διεθνολόγος - Συγγραφέας

ΒΙΒΛΙΑ

Σε αυτήν την ενότητα παρουσιάζονται τα βιβλία μου και διαδικτυακές πλατφόρμες από όπου μπορείτε να τα αγοράσετε.

book cover

ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

Ανοιχτή Πόλη, Αθήνα, 2021 (γ' έκδοση, προηγούμενες εκδόσεις, 2018, 2014)

Μια νέα ρηξικέλευθη θεωρία για τα αίτια της επικράτησης του χριστιανισμού. Ένα συνεκτικό χρονικό για τις σκοτεινές και αιματηρές όψεις της.

book cover

ALESSANDRO MAGNO E PENSIERO STRATEGICO MODERNO

Edizioni Saecula, Zermeghedo (Vicenza), 2020

Τίτλος στα ελληνικά: «Μέγας Αλέξανδρος και σύγχρονη στρατηγική σκέψη».

Ένα κριτικό δοκίμιο στρατηγικής θεωρίας, μια συγκριτική ιστορική μελέτη και τρεις μονογραφίες στρατιωτικής ιστορίας ταυτόχρονα. Η περίλαμπρη εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ασία. Η μοιραία εκστρατεία του Μεγάλου Ναπολέοντα στη Ρωσία. Η τιτανομαχία ανάμεσα στη Βέρμαχτ και τον Κόκκινο Στρατό. Ένα κρίσιμο ερώτημα επί της σύγχρονης στρατηγικής θεωρίας: η αρχή του κέντρου βάρους ισχύει πάντα; Κι αν όχι, σε ποια περίπτωση;

book cover

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Γνώμων Εκδοτική, Αθήνα, 2018

Δούλοι, μονομάχοι και εξεγέρσεις στη ρωμαϊκή εποχή. Η αλήθεια για τη δουλεία, τους δουλικούς πολέμους και τον Σπάρτακο μέσα από τις πρωτογενείς πηγές.

book cover

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΩΝ. Η ΑΔΥΣΩΠΗΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

Γνώμων Εκδοτική, Αθήνα, 2017

Οι πόλεμοι ανάμεσα στους μητροπολιτικούς Έλληνες και τους Πέρσες είναι πασίγνωστοι. Αντίθετα εκείνοι ανάμεσα στους Έλληνες της Δύσης και τους Καρχηδόνιους παραμένουν στη σκιά, παρά τα αντίστοιχα μεγάλα αριθμητικά και ιστορικά μεγέθη τους. Ένα βιβλίο για να καλυφθεί το κενό.

book cover

IMPERIALISMO ROMANO: SCELTA DI ÉLITE O DI POPOLO? ESPANSIONE ROMANA E TEORIA DELLE RELAZIONI INTERNAZIONALI

Edizioni Saecula, Zermeghedo (Vicenza), 2015

Τίτλος στα ελληνικά: «Ρωμαϊκός Ιμπεριαλισμός: επιλογή της ελίτ ή του λαού; Ρωμαϊκή επέκταση και θεωρία των διεθνών σχέσεων».

Μια συγκριτική ιστορική μελέτη που εξετάζει θεωρητικά το φαινόμενο του ιμπεριαλισμού, υποστηρίζοντας ότι η ορθότερη ερμηνεία του είναι εκείνη που δίνει ο στρουκτουραλιστικός ρεαλισμός και όχι οι θεωρίες της φιλελεύθερης και της μαρξιστικής ιδεολογίας.

book cover

CRISTIANESIMO SANGUINARIO

Yume edizioni, Torino, 2014

Τίτλος στα ελληνικά: «Αιμοσταγής χριστιανισμός».

Μια συνεκτική παρουσίαση της σκοτεινής και άγνωστης εποχής της επικράτησης του χριστιανισμού. Εκδόθηκε στα ελληνικά, ως Α' Μέρος του βιβλίου «Πώς και γιατί επικράτησε ο χριστιανισμός».

ΣΩΤΗΡΙΟΣ Φ. ΔΡΟΚΑΛΟΣ